Trenuri cu abur regulate

Din anul 2000 circulă regulat pe Valea Vaserului trenuri cu abur pentru turişti. Sezonul începe primăvara şi se sfârşeşte toamna. Zilele de funcţionare şi ora de plecare sunt prezentate detailat în mersul trenurilor.

Trenurile turistice urcă până la staţia Paltin (km 21,6), aproximativ două ore depărtare de Vişeu de Sus, acolo unde s-a amenajat un loc plăcut pentru popas. Până la întoarcerea trenului, în Paltin, turiştii pot să îşi petreacă puţin timp în natură, să facă un picnic sau să admire panorama de pe platforma amplasată pe stânca din apropiere. În Paltin există servicii de catering cu o ofertă de mâncare diversificată.

* Timpul de staţionare în Paltin diferă în funcţie de starea vremii, iar în sezonul de vârf este de aprox. 120 minute.
Cine doreşte să cunoască Valea Vaserului şi din alte perspective, are posibilitatea să îşi rezerve un loc în trenurile cu evenimente speciale, planificate la începutul sezonului. Datele pentru trenurile speciale sunt ilustrate în mersul trenurilor.
Pentru grupuri există posibilitatea închirierii unui tren-charter pe parcursul întregului an.

Trenuri charter

Doriţi să petreceţi o zi deosebită cu prietenii sau familia, să vă consolidaţi relaţiile din cadrul companiei printr-o excursie sau să oferiţi clienţilor o experienţă ieşită din comun? Atunci aţi ajuns exact unde trebuie! Echipa CFF Vişeu de Sus vă oferă trenuri-charter şi un program special pe Valea Vaserului. Totul va fi pregătit după dorinţele dumneavoastră, ca să devină un eveniment de success.

Începând de la călătoria cu Mocăniţa, servicii de catering şi terminând cu cazarea în Vişeu de Sus, noi vă oferim tot ce e necesar pentru ca oaspeţii dumneavoastră să aibă parte de clipe de neuitat pe Valea Vaserului. Alte informaţii găsiţi la biroul din clădirea gării din Vişeu de Sus sau luând contact direct cu noi.

Mâncare şi băutură

Aerul tare de munte te înfometează! De aceea, vă stă la dispoziţie, pe lângă oferta de catering din Paltin şi cafe-barul „Elefant“, începând din anul 2011, şi vagonul-restaurant al trenului-hotel „Carpatia-Express”. Cu o rezervare prealabilă, puteţi servi micul-dejun înainte de plecarea pe Valea Vaserului sau seara, după întoarcere, o cină relaxantă la lumina lumânărilor.