Photo Tour CFF Viseu de Sus 2014/2015


mocanita toamna 2014

 

Săptămânile foto CFF Viseu de Sus 2015

Special pentru fotografi și cameramani, pe calea ferată de pe Valea Vaserului cu funcțiune normală,  se vor pune înaintea diferitelor trenuri toate locomotivele cu aburi care mai sunt apte de funcțiune. Pe drum vor fi nenumărate opriri pentru fotografiere și  ne vom apropia de priveliști frumoase.Săptămâna foto va fi organizată de CFF Viseu de Sus cu ajutorul organizației ”Ajutor pentru Calea Ferata Forestiera de pe Valea Vaserului”.
Ghidul turistic va fi fotograful amator Daniel Secarescu din București, care de altfel se simte ca acasă pe calea ferată forestieră de pe Valea Vaserului. El cunoaște zona ca-n palmă, și merge cu trenul împreună cu fiecare grup. Mai demult domnul Secarescu a călăuzit câteva săptămâni foto împreună cu domnul  Michael Schneeberger.
”Aburi de iarnă” – începând cu 22. februarie până la 26. februarie 2015. În zilele noastre nici în Europa de Est nu mai putem garanta iarna un strat gros de zăpadă – din cauza schimbării climatice care începe să se simtă ușor -. În schimb frigul și-a făcut prezența în fiecare an, iar zăpada și gheața rămân în văile umbroase de-a lungul Carpaților. În Valea Vaserului șansele pentru înregistrările ”normale” de iarnă sunt destul de mari la sfârșitul lunii februarie/începutul lui martie; iar cu un pic de noroc puteți vedea chiar un plug de zăpadă instalat în fața locomotivei cu aburi.
”Aburi de toamnă” începând cu 27. septembrie până la 1. octombrie 2015. Pădurile cu mii de culori, lumina de toamnă a soarelui, temperatura mai scăzută de dimineață și de regulă vremea mai uscată asigură toamna condițiile ideale pentru fotografiere în Valea Vaserului.

 

 

mocanita mariuta in valea scradei
mocanita toamna
mocanita iarna

 

Programul

Începând de duminică explorăm fiecare zonă circulabilă zi de zi cu un alt tren și în unele cazuri preluăm și trenurile regulate care ajută în producția lemnului. Următoarele locomotive cu aburi ar trebui să fie funcționabile: 764.421 (Reșița anul fabr.: 1955), 764.211 (O&K anul fabr. 1910), 763.193 (Krauss anul fabr. 1921).Plecarea va avea loc în fiecare zi la răsărit, iar drumurile vor ține o zi întreagă. Se poate servi cafea/ceai în trenurile încălzite, totodată aici se poate lua și masa de prânz. În noapte de duminică spre luni vom înnopta în Valea Babii, în partea cea mai înaltă a traseului (au paturile pregătite – nu este nevoie să vă aduceți sac de dormit!). În pădure vom putea vedea tăierea lemnelor, transportul lor cu cai, și ”rampa de încărcare pe mâna”.
Programul include și o excursie la calea ferată de pe Moldovița, care se află în apropiere și a fost reconstituită recent, unde ne va duce un tren cu aburi introdus special pentru noi. În Vișeu de Sus există o altă posibilitate pentru înregistrări foto noaptea în depozit și descărcarea lemnului cu locomotiva de aburi în atelierul de cherestea. Pe lângă trenurile noastre foto vor circula și trenurile normale cu automotoare, drezine și trenurile de mărfuri cu locomotive diesel.
Nu putem ști de înainte care locomotivă cu ce tren în ce zi unde merge. Condițiile de traseu sunt instabile tot timpul, trebuie să luăm în considerare că zilnic pot apărea evenimente imprevizibile; mai ales vremea este foarte vicioasă. Acestea garantează o săptămână de foto cu program diversificat și palpitant, dar necesită o anumită flexibilitate și interes fotografic față de întâmplări, nu numai față de locomotivele cu aburi.

Important: Organizatorii limitează numărul participanților la 20 (numărul minim de participanți: 7 persoane). Participanții se vor lua în considerare pe baza ordinii de înscriere, respectiv pe baza taxei plătite.
Prețuri: Prețul programului de cale ferată la cerere. Include cinci călătorii speciale foto (duminică – joi) și călătorie gratuită cu toate trenurile regulate până sâmbătă insclusiv (zilnic trenuri cu diesel și trenuri pentru muncitori).
Important: Membrii organizației beneficiază de 10% reducere de preț!
Cazarea care include micul dejun și cină sățioasă (băuturile alcoolice se vor achiziționa separat) este asigurată în camere duble sau single la pensiunile din apropierea căii ferate sau la cușetă.
Atenție: Drumul spre- și de la Vișeul de Sus, respectiv asigurarea de călătorie nu este inclus în preț.

Înregistrare resp. întrebări
Numai prin e-mail la Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Data limită a înregistrării este tot timpul cu două săptămâni înaintea evenimentului.
Rugămintea noastră este, ca fiecare participant să menționeze prin mail numărul/data nopților pentru care solicită cazare, dacă dorește cameră dublă sau single, și data exactă a sosirii și a plecării. În cazul participanților care sosesc cu trenul la Vișeu de Sus, vă rugăm să menționați exact data și ora sosirii, respectiv numărul trenului – se asigură transportul gratuit cu taxiul la pensiunea în care veți fi cazat.

Începerea, locul întâlnirii
De fiecare dată sâmbătă seara, înaintea începerii evenimentului, între orele 18 și 19, ne întâlnim la cafeneaua ”Elefant”, direct lângă gara căii ferate forestiere.

 

 

 

08 Septembrie 2014

 

 

Locomotiva Krauss 763 193 în depoul CFF Vișeu de Sus

Mocanita Krauss 763 193   Krauss 763 193

 

 

16 Aprilie 2014

Galerie Foto 2013-2014

mocanita vara   mocanita dupa tunel

 

mocanita elvetia la novicior   turisti pe valea vaserului cu mocanita

 

mocanita elvetia dupa lemn   locomotivele cu abur in glimboaca

 Galerie Foto 2012

 

 

20.09.2012


Trenuri pentru fotografie toamna 2012

 

 

Toamna este perioada oportună pentru a fotografia Mocăniţa de pe valea Vaserului. An de an avem invitaţi care doresc să surprindă în cel mai spectaculos mod natura şi arta prin care trenul cu abur se pune în mişcare pe calea ferată forestieră.

Share